Ezen kívül még több milliárd forint értékű pályázati lehetőségről tájékoztatták az érdeklődőket ma a Vármegyeházán a Széchenyi programiroda munkatársai.

A 18 és 35 év közötti fiatalokat célozza meg az a pályázat, amelyre összességében mintegy 5 milliárd forintot szán az Új Széchenyi Terv. Önálló vállalkozás indítására lehet támogatást nyerni a gazdaság minden területére, kivéve a mezőgazdaság, a halászat és a bányászat.

- 3 millió, illetve társasvállalkozás esetén 6 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapnak. A támogatásnak a mértéke 90% százalékos és a fiataloknak 10 százalékos önrésszel kell rendelkezniük - mondta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének projektvezetője, Gál Andrea.

A megyei vállalkozói központ is támogatja az induló vállalkozásokat. Mellettük a már meglévők is bővíthetik tevékenységi körüket. Egy-egy ötletük megvalósítására 10 millió forintos hitelt kaphatnak.

- Szolgáltató, illetve termelőszférában dolgozó vállalkozást csak bíztatni tudok, hogy keressen meg minket az ötletével, gondolatával, mert nem csak a források biztosításában tudunk segíteni, hanem tanácsok adásával, mentorálással, illetve egyáltalán az ötletnek a szakmai elbírálásával is - tájékoztatott a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány főigazgatója, Keresztes Péter.

Ezen a területen sem pályázhatnak a mezőgazdaságban tevékenykedők, illetve az agrár termékek feldolgozására szakosodott vállalkozások.

Címkék: lökés, gazaság, kezdő, pénz, pályázat, gazdaság