A város európai uniós támogatással, több mint 1 milliárd forintból hajtja végre a fejlesztéseket. A kivitelezéssel várhatóan 2013 őszére végeznek a szakemberek.

- Kaposvár továbbra is a legolcsóbb városok egyike akar maradni, s ahhoz, hogy kordában tudjuk tartani az árakat, szükség van erre a fejlesztésre. Mindez 20.000 távfűtött lakásban élő kaposvári biztonságát garantálja – mondta a Városházán szerda délelőtt tartott nyitórendezvényen Szita Károly. Kaposvár polgármestere utalt rá, hogy a korábban végrehajtott panelfelújítások – melyeknek köszönhetően fajlagosan csökkent a lakók fűtésköltsége – és a biomassza-erőmű tervezett megépülése is ezt a célt szolgálja.

A projektgazda Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. műszaki vezetője a beruházás részleteit és a várható előnyöket mutatta be. Uitz Zsuzsanna elmondta: a fejlesztés során korszerűbb gerincvezetékek kerülnek a föld alá, új hőközpontok épülnek és új fogyasztók csatlakoznak a rendszerhez. A távvezetékre négy új intézmény, a Munkácsy Mihály Gimnázium, a Berzsenyi Általános Iskola, Eötvös Loránd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, valamint a Kaposi Mór Oktató Kórház kapcsolódik rá. Ennek köszönhetően hatékonyabb lesz a hőellátás, a költség pedig több fogyasztó között oszlik meg.

A beruházás értéke 1,060 milliárd forint.

A fejlesztések a „Távvezetéki korszerűsítés és új fogyasztók bekapcsolása a távhőszolgáltatásba Kaposváron” (KEOP 5.4.0/09-2010-0006) című projekt keretében valósulnak meg.

Címkék: szolgáltatás, beruházás, távhő, fűtés, Kaposvár, gazdaság