Csomagolják a borjúhúst a Kapos Ternero Kft.-nél. Jó minőségű, prémium tőkehús termékeket állítanak elő 20 éve bárányból, borjúból és juhból. Piacuk Magyarország mellet Európa és Japán is.

A cég vezetése nagy lehetőséget lát az összefogásban. Ezért is lett tagja az együttműködésnek.

- A fejlesztés kötelezően ott kell legyen a mindennapokban, a termékfejlesztés. Én elsősorban ezen a területen látok lehetőséget a klasztertagok között és klaszteron belül - mondta a Kapos Ternero Kft. ügyvezetője, Juhász Pál.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával másfél évvel ezelőtt alakult meg a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer-Innovációs Klaszter. Céljuk az együttgondolkodás, a fejlesztés és az új lehetőségek feltárása. Az élelmiszer ágazat Somogy összes értékesítésének felét, Tolna és Baranya megyében a negyedét adja.

- Bízunk abban, több találkozó és egymás megismerése után, hogy azok az eredmények, amik egy-két cégnél már megjelentek, több helyre átadhatók lesznek, együttműködve más innovációs klaszterekkel, társaságokkal - mondta a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer-Innovációs Klaszter elnöke, Egyed László.

Az első lépések megtételére 20 millió forint körüli összeget nyertek. Jelenleg 12 taggal működik az élelmiszer innovációs együttműködés, de várják az ágazat többi szereplőjének jelentkezését is.

Címkék: élelmiszerek, innovációs együttműködés, klaszter, Dél-Dunántúl, pályázat, gazdaság