Az agrár-környezetgazdálkodási programban(AKG) résztvevő gazdálkodóknak az idén is elektronikusan kell beküldeniük a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak(NÉBIH) a Gazdálkodási napló (webGN)és a Tápanyag-gazdálkodási tervegyes adatait. Az adatszolgáltatás határideje november 30. A kötelezettség elmulasztása esetén 30 %-kalcsökkentik az előző gazdálkodási évre jutó támogatási összeget, azoknál a célprogramoknál pedig, ahol tápanyag-gazdálkodási terv készítése és alkalmazása is előírás (szántó, ültetvény), további 30 %-kal mérséklik a támogatást. Azt a termelőt, aki nem vezeti a gazdálkodási naplót, kizárhatják az adott gazdasági évre járó támogatásból.

Fontos odafigyelni arra, hogy a webGN beküldéséhez a www.nebih.gov.hu oldalon elérhető legfrissebb(2.3/2.0) verziójúnyomtatványt kell alkalmazni, ellenkező esetben meghiúsulhat az adatszolgáltatás. A beküldést követően két üzenetnek kell érkeznie a gazdálkodó ügyfélkapus tárhelyére vagy e-mail címére. Az elsőt a magyarorszag.hu (ـügyfélkapu) küldi, amely igazolja, hogy a feladott nyomtatványt továbbították a NÉBIH-nek. Ezt követően a NÉBIH rendszere fog egy visszaigazolást küldeni.

Az adatszolgáltatások elkészítésében és elküldésében a kamarai tanácsadók térítésmentesen segítenek. Elérhetőségeik az umvp.agrarkamara.hu oldalon találhatók meg.

(Forrás: MA)

Címkék: környezetgazdálkodás, tápanyag, agrár, program, határidő, gazdaság