Kihirdették az Ernst and Young ,,Az év üzletembere” díjazottjainak névsorát. Az év üzletembere Sándor József, a Fémalk Zrt. vezérigazgatója; a Példakép Lakics László, a Lakics Gépgyártó Kft. ügyvezetője; a Merész újító Cserpes István, a Cserpes-Sajtműhely Kft. ügyvezetője; a Jövő ígérete pedig Mészáros Gábor, a chocoMe Kft. tulajdonosa lett.

Lakics László a gazdasági élet Oscar-díját vehette át. Szakmai körökben ezt annak tekintik az üzletemberek.

- Egy életút kitüntetése a díj, nagyon meghatódtam, amikor átvettem. A díjnak a szakmain felül, sokkal inkább emberi jelentősége van. Változást nem okoz a szakmai életemben. Ezt az életutat folytatom - mondta a KaposPontnak a Lakics Gépgyártó Kft. ügyvezetője, Lakics László, a Példakép -díj tulajdonosa.

Lakics

Cégtörténet

  • 1985 - Vállalkozásalapítás Sántoson, alapító: Lakics László
  • 1995 - Az egykori komlói bányagépgyár megvásárlása
  • 1996 - DIN 18800-7 hegesztői nagyalkalmassági alapminősítés újratanúsíttatása Komlón
  • 1998 - ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszer szerinti tanúsítás
  • 2002 - Dombóvári cégvásárlás
  • 2003 - DIN EN 729-2 tanúsítvány megszerzése Komlón
  • 2003 - DIN 18800-7 hegesztői nagyalkalmassági alapminősítés és a DIN EN 729-2 tanúsítvány megszerzése Dombóvárott
  • 2007 - A három üzem egy céggé egyesítése a vállalati rendszerek központosításával és észszerűsítésével, létrejön a Lakics Gépgyártó Kft.
  • 2010 - Az újonnan megépült kaposvári gyárüzem megnyitása

 

Hasonló üzletember díjakat 50 országban választanak. Az oszágok nyertesei közül kerül ki az abszolút fődíjas. Az év üzletembere Sándor József, a Fémalk Zrt. vezérigazgatója; a Példakép Lakics László, a Lakics Gépgyártó Kft. ügyvezetője; a Merész újító Cserpes István, a Cserpes-Sajtműhely Kft. ügyvezetője; a Jövő ígérete pedig Mészáros Gábor, a chocoMe Kft. tulajdonosa lett – tájékoztatott a 2012-es díjazottakról a tanácsadó cég. Az év üzletemberéről – idézve a díjazottat kiválasztó bírálóbizottság döntését – a közleményben azt írták: Sándor József egy tízmilliárd forintot meghaladó árbevételű cég kizárólagos tulajdonosa. Tevékenységével hozzájárul Magyarország egyik húzóágazata, a járműgyártás fejlődéséhez.

A Fémalk (Fémöntészeti és Alkatrészgyártó) Zrt. jogelődjét Sándor József 1989-ben többedmagával 1,9 millió forintos törzstőkével alapította, és a vállalat az egyik legnagyobb, magyar magántulajdonban lévő nyomásos alumíniumöntödévé nőtte ki magát. Az Ernst and Young üzleti elismerésének hazai díjazottjait minden évben független bírálóbizottság választja ki. A testületet idén Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke vezette. “A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszik” – sorolták.

Az Ernst and Young 1986-ban Amerikában indította útjára az Entrepreneur Of The Year (EOY) programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól. 2003 óta Magyarországon is odaítélik a kiemelkedő presztízsű kitüntetést. A díjat korábban Soós Csaba (2011), Bodrogai Ferenc (2009), Gerendai Károly (2008), Jaksity György (2007), Bojár Gábor (2006), Demján Sándor (2005), Kürti Sándor (2004) és Csányi Sándor (2003) vehette át.

Címkék: bíráló, Gépgyártó Kft, Lakics, üzletmeberek, között, példakép, gazdaság