Mint arról korábban beszámoltunk: az évszázad áradásával fenyeget a Dráva. A medréből kilépő folyó Szlovéniában és Horvátországban már több települést elöntött, somogyi területek azonban egyelőre nincsenek veszélyben.

A Dráva Somogy megyei szakaszán árvízvédelmi készültség nincs elrendelve, védekezési munkálatokra nem volt szükség, de a felkészülés töretlenül folyik.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság irányító törzset működtet a Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen az árhullám levonulásáig, amelyben az igazgatóság és a kirendeltségek állománya is részt vesz.

A törzs tagjai folyamatosan egyeztetnek a vízügyi szervek szakembereivel, a települési polgármesterekkel, valamint az érintett védelmi bizottságok vezetőivel és a szomszédos horvát megye katasztrófavédelmi szerveivel.

Szerdán az irányító törzs egyeztetett a Rinya-Dombó Menti Vizitársulat vezetőjével a Dráván levonuló árhullám hatásairól, és a mellékágakon, vízfolyásokon esetlegesen jelentkező védekezési feladatokról. A veszélyeztetett terület lehetséges védekezési pontjait is kijelölték - tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Gaál Attila.

Címkék: áradás, elmarad, Dráva, árvíz, Somogy, gazdaság