A „Kaposvár közösségi közlekedés színvonalának javítása infrastrukturális fejlesztésekkel” című projekt során 2 megállópárt, azaz 4 új autóbuszöblöt alakítanak ki, 40 megállóban utasváró létesül, 36 nagy forgalmú megállóban pedig, összesen 196 db kerékpártámaszt is kihelyeznek.

A dinamikus utastájékoztató rendszer keretében 40 buszmegállóban és 2 pályaudvari helyszínen nagyméretű elektronikus tájékoztató táblákat helyeznek ki. Ezekről minden szükséges információt megtudhatnak majd az utasok: például azt, hogy mik az indulási és érkezési időpontok, melyik járattal hová utazhatnak, melyek az átszállási lehetőségek, sőt GPS koordináták alapján a táblák azt is mutatják majd, hogy merre jár éppen a busz és hogy hány percet kell várni, hogy a megállóhelyre érkezzen. Hasonló információkat a buszok fedélzetén elhelyezett paneleken is láthatnak majd az utasok.

A fedélzeti táblás tájékoztatást akusztikus elemekkel is kiegészítik, ez főként a fogyatékkal élőknek és az időseknek nyújt segítséget. A pályaudvaron mozgáskorlátozottak számára készített speciális menetrendek jelzik majd az alacsonypadlós járműveket. Ugyanitt a látássérültek számára speciális kialakítású átnézeti térképet és tájékoztatót is kihelyeznek.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Címkék: öböl, projekt, Unió, busz, gazdaság, kaposvár