Már az új csarnok alapzatát betonozzák a segesdi Ferrokovnál. A fémszerkezetgyártással foglalkozó, 220 főt foglalkoztató cég technológiáját korszerűsíti. Ehhez 63 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak.


- Olyan berendezéseket fogunk itt mi beszerezni amivel egyrészt a termelékenységet tudjuk nagyon komoly módon fokozni és az acélszerkezeti termékek pontosságának a javítása a végtermékek komolyabb szintre emelése a cél - mondja a Ferrokov Kft. kereskedelmi és koordinációs igazgatója, Talián Bálint.


Ezzel pedig újabb 30 embernek adhatnak munkát a megye egyik leghátrányosabb térségében. Somogyba érkezik egyébként most a harmadik legnagyobb összeg, 700 millió forint munkahelyteremtésre.


- 333 új munkahelyet jelent. Ebből 324 nyilvántartott álláskereső. És a meglévő 454 munkahely megtartásást is lehetővé teszi, mert ezek a cégek 2 évig vállalták, hogy nem csak új munkaerőt foglalkoztatnak, hanem a meglévő állományból nem is bocsájtanak el - a Somogy megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója, Szikra László.


A minisztériumhoz idén csaknem 10 milliárd forint értékben pályázhattak a kis és középválallkozások, de újabb kedvezményeket vezetnének be jövőre- mondta mai segesdi látogatásán az államtitkár.


- A járulékok csökkentése meghatározó jelentőségű lesz. Nagyon fontos, hogy azt a bürokráciát, adminisztrációt ami egy vállalkozás főleg egy kis és középvállalkozást terhel azokat próbáljuk enyhíteni - az NGM Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkára, Czomba Sándor.     
A legnagyobb kedvezményekre a 25 főnél kevesebb főt foglalkoztató cégek számíthatnak 2013 január elsejétől.

Címkék: 330, Segesd, munkahely, új, pályázat, gazdaság