A támogatási program iránt az elmúlt évhez hasonlóan igen élénk érdeklődés volt tapasztalható. A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretre a pályázatokat befogadó munkaügyi központokhoz 750 pályázat érkezett, 10,3 milliárd Ft támogatási igénnyel.

A pályázatok szigorú formai és tartalmi szűrését követően végül 584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 4010 új munkahely kialakításához, 7,3 Mrd Ft értékben.

A Nemzetgazdasági Miniszter döntése alapján Somogy megyében a benyújtott 42 db pályázatból 34 pályázó támogatásban részesült, a támogatás összege 692,3 millió Ft.

A beruházások megvalósítása után 333 új munkahely jön létre, melyből 324 álláshelyre nyilvántartott álláskereső személy felvételét igényelték a pályázók. A támogatás egyúttal 464 munkahely megőrzését is segíti, mert a pályázók vállalták, hogy a meglevő létszámukat is megtartják további két évig.

A vissza nem térítendő támogatás elsősorban új gépek, berendezések, műszaki eszközök beszerzését, továbbá új létesítmények építését segíti. Az országos támogatási adatok alapján Somogy megye vállalkozásai a harmadik legnagyobb támogatást elnyert megyéhez tartoznak.

A jó pályázati eredményt segítette, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja minden kistérségben munkaadói fórumokon ismertette a pályázati lehetőségeket, és segítette a pályázni szándékozókat, hogy eredményes pályázatot tudjanak benyújtani.

Címkék: berendezések, munkahelyteremtés, beruházások, Somogy Megyei Kormányhivatal, pályázat, gazdaság