A Videoton dolgozói a Kenyárgyár utca és a Zöldfa utca végén takarítottak. Az ipari park környékén is szép számmal gyűltek össze az alkalmi kukások.

Fábián Balázs a Videoton Elektroplast Kft. üzletfejlesztési igazgatója azt mondja: 16-an vannak itt most, nem ez az első alkalom, hogy szemétgyűjtéssel foglalkoznak. Nagyon fontosnak érzik ugyanis, hogy a környezetünk tiszta legyen. A belvárosban is sokféle szemét került elő. Itt 40 önkéntes szedte a temérdek mennyiségű hulladékot.


- Másodszor vagyok itt, nem szeretem ha szemetelnek az utcán és mindent megteszek azért, hogy ha már szemetelnek akkor szedjük is fel - mondja Kalmár Lajosné.


A legkisebbek is tudják, hogy mennyire káros a szemét. Horváth Ábel szerint nem szép dolog szemetelni, mert koszos lesz a Föld.

Van, aki szerint az ilyen mozgalmaknak nevelési hatása is. - Fontos, hogy megmutassuk a fiatal nemzedéknek, hogy a szemetelés az nagyon károsítja a Földet és vigyázni kell a bolygónkra - mondja Kozma Boglárka.


A Deseda környékén is szedtek pár zsák szemetet az önkéntesek, itt azonban a folyamatos takarítás miatt kevesebb hulladék van.


A Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke, Kozári Miklós azt mondja: minden évben azzal kezdik, hogy kitakarítják a tavat, ebben az évben is kitakarították. A maival az országos akcióhoz kapcsolódva igyekeznek össze szedni a szemetet.


A Teszedd mozgalomnak köszönhetően csak Somogyban 1400 zsák szemetet gyűjtöttek.




Címkék: önként, környéke, szemétszedés, Deseda, gazdaság, Kaposvár