A pénzbeli segítség mellett képzéssel is támogatja a projekt a családokat annak érdekében, hogy - miután tartozásukat rendezték -, a családok helyzete, közüzemi tartozásuk rendezésének eredménye tartóssá, fenntarthatóvá váljon.
Az átmeneti illetve hosszú távú számlafizetési nehézséggel küzdő ügyfelek jelentős részének egyre nagyobb gondot okoz a felhalmozott tartozás rendezése. Az E.ON csoport folyamatosan keresi annak lehetőségeit, hogy miként tudja megkönnyíteni ügyfelei számára a tartozások kiegyenlítését. A vállalatcsoport egy akció keretében jelenleg is méltányos, jelentősen könnyített részletfizetési lehetőséget kínál lakossági ügyfeleinek.

A programba olyan családok jelentkezhetnek, akik együttműködnek egy egyénileg kidolgozott hátralékkezelési terv kialakításában és megvalósításában, és vállalják a program segítségével a 30.000 és 200.000 forint közötti nagyságrendű tartozások rendezését. A családok hosszútávú egyensúlyát segíti a program keretében számukra biztosított családi gazdálkodásra és munkaerő-piaci készségfejlesztésre irányuló képzés, illetve a családi gazdálkodásukat átvilágító tanácsadói konzultáció. A programban való részvétel feltétele, hogy legalább egy kereső legyen a családban.

A program a helyi családsegítő szolgálatok valamint az „Add a kezed” Püspökladányi Nagycsaládosok Egyesülete szakembereinek aktív bevonásával indult, akik mind a családok kiválasztásában, mind a programon való végigkísérésében és az utánkövetésben kiemelt szerepet vállalnak.

A pályázatok beadási határideje 2012. június 15. A pályázatok elbírálása folyamatosan történik, a rendelkezésre álló összeg keretéig.

A pályázat részleteiről a www.csaladjainkert.hu oldalon található információ.

Címkék: tartozásrendező, megbízás, E.ON, családok, pályázat, gazdaság