Ezt Somogyi Csaba, a fejlesztő Erste Ingatlan Kft. ügyvezetője jelentette be. A Balaton Coop Zrt.-vel partnerségben az egykori Sió áruház helyén megvalósított ötmilliárd forintos beruházással egy 17 ezer négyzetméteres összterületű épületet hoztak létre 8 500 négyzetméter kiadható területtel.

A vezető elmondta, hogy az ingatlan 2010-ben, a válság kellős közepén került a társasághoz, azt megelőzően két évig egy körbe kerített gödör állt a korábban lebontott kiskereskedelmi egység helyén. Az állapotok azonban kezdtek elviselhetetlenek lenni, így a cég és az önkormányzat közösen határozta el, hogy belevágnak a városközpont képét is nagyban átformáló üzletközpont fejlesztésébe. Az elképzelés szerint Siófok széttagolt butiksora helyett egy kisváros belvárosi áruházát szerették volna létrehozni.

A korábban elfogadott terveket átalakították, az unalmasnak vélt koncepció helyett újdonságot, egy meghökkentő épületet terveztek. A pláza megjelenés a jelek szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis az épület tavaly egy nemzetközi építészeti kiadvány rangsora alapján bekerült a világ 400 legjobb, 2009-2012 között átadott ingatlanjai közé - írja a Világgazdaság Online.

Címkék: üzlethelyiség, Sió Pláza, csúszás, bevásárlóközpont, Siófok, gazdaság