– Ebben a tanévben 532 kisgyermeket tanítottunk meg úszni két úszásnemben is. A tanórai úszásoktatás teljes költségét a város állta, ez mintegy 10 millió forintot jelent – mondta Kaposvár polgármestere a bizonyítványok átadásánál.

A szintfelmérőn részt vettek azok is, akik az elmúlt egy esztendőben segítették a programot: az úszásoktatók, a kísérő pedagógusok, az intézmények igazgatói és a Kaposvár Számít Rád ösztöndíjas úszóedzője, aki egy héten át oktatta a gyerekeket, így köszönve meg a kaposváriaknak, hogy hozzájárultak tanulmányai finanszírozásához.

A program ősszel kezdődött, a gyerekek heti egy órában tanultak úszni. A tanmedencés foglalkozásokat követően a második félévtől már a mélyvízben folytatták a tanulást. A tanfolyam végén legtöbbjük két úszásnemből már 50 méter is le tud úszni. A szülők két alkalommal nyílt órán is megnézhették, hogyan fejlődik csemetéjük úszástudása.

Szita Károly bejelentette: a programot a következő tanévben is elindítja város és egészen addig folytatja, amíg minden kaposvári iskolás meg nem tanul úszni.

Nézze meg videónkat!

Címkék: úszásoktatás, sikeres, diákok, Szita Károly, gazdaság, Kaposvár