Borsodban és Hevesben fordulnak a legtöbben válóperes ügyvédhez, a legritkábban pedig Békés, Vas és Zala megyékben - derült ki az Ügyvédbróker.hu összeállításából.

Az ügyvédkereső portál felmérése szerint 2011-ben a helyi bíróságokra beérkezett polgári perek száma a 161 ezret is meghaladta, ezek közel felét, 47%-át a családjogi perek.

"Régiónkénti megoszlást tekintve a felmérés sokszínű képet mutat. Polgári perekben leginkább a fővárosban, Baranya illetve Tolna megyében fordulnak bírósághoz, az országos, 62 fős átlagot tekintve ezeken a területeken minden 40., 54. illetve 61. főre jut egy per" - mondta Gera János, a portál munkatársa.

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében a leggyakoribbak a házassággal, gondnoksággal, egy gyermek elhelyezésével, vagy gyermektartással kapcsolatos perek; 561 illetve 635 főre jut egy ilyen témájú ügy.

A legtöbb gyermek-elhelyezési per Komárom-Esztergom, Tolna és Somogy megyében zajlik, míg Budapesten, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Pest megyékben ritkábban fordulnak elő ilyen típusú jogesetek.

Címkék: gyermek-elhelyezés, válás, per, felmérés, Somogy, gazdaság