Az Erzsébet-program honlapján megjelent felhívás szerint a táborokat főként a Balaton partján rendezik meg, június 18-a és augusztus 25-e között, általában 6 napos turnusokban. A legtöbb táborra sportegyesületek és oktatási intézmények jelölhetnek 18 év alatti tanulókat, a jelentkezés alsó korhatára táboronként változó, de legalább 8 év. A jelentkezőknek a család anyagi helyzetétől függően 5, illetve 10 ezer forintos önrészt kell vállalniuk. A táborokra május 20-ig lehet jelentkezni, a pályázási feltételek a keretösszeg kimerüléséig, illetve a helyek számának betöltéséig állnak fenn.

Az alkotóművészeti tábort Borza Teréz porcelánművész, a birkózótábort Komáromi Tibor világbajnok és olimpiai ezüstérmes birkózó, a cselgáncstábort Hadfi Dániel Európa-bajnok és Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, az előadóművészeti tábort Horváth Ádám operaénekes, a honismereti tábort Pál Ferenc egyházmegyei levéltárvezető, a küzdősporttábort Kovács István olimpiai-, világ- és Európa-bajnok és Erdei Zsolt profi világbajnok bokszoló vezetésével rendezik meg.

A labdarúgótábort Vincze Ottó magyar bajnok, többszörös válogatott játékos, a népművészeti tábort Parais István koreográfus, a tehetségkutató sporttábort Balogh Gábor többszörös világbajnok öttusázó, a vízilabdatábort Székely Bulcsú olimpiai bajnok, a vízimentőtábort a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vezeti.

A táborokat - a korábbiakban meghirdetett szociális üdültetéshez hasonlóan - az étkezési célú Erzsébet-utalványokból származó bevételből finanszírozzák.
Az Erzsébet-tábor programjain belül a tematikus táborok mellett eddig három pályázati kiírás jelent meg különböző gyermekvédelmi ellátásban részesülő diákok, illetve általános iskolai csoportok számára, 15 éves korhatárral. Ezekre a táborokra május 15-ig jelentkezhetnek az érintett intézmények. Hamarosan megjelenik még egy további, határon túli magyar diákoknak szóló pályázat is. A már meghirdetett pályázatok részleteiről a www.erzsebetprogram.hu honlapon lehet tájékozódni - írja az MTI.

Táborok:
Balatonberény: a Balaton déli partján fekvő balatonberényi gyermeküdülő, amely egyaránt könnyen megközelíthető közúton és vasúton, háromszáz táborozó fogadására alkalmas.

Csopak: a Balaton keleti medencéjének északi partján fekszik, Balatonfüred és Paloznak között. A település környékét a Balaton-part, a két nádasokkal övezett öböl, a hegyekre felkúszó szőlősorok teszik változatossá.

Fadd-Dombori: üdülőtelep Tolna megye egyik legszebb és legnépszerűbb üdülőhelye, amely csodálatos természeti környezetben, a faddi Duna-holtág mellett fekszik.

Fonyódliget: a közel 1300 férőhelyes Somogy Megyei Gyermektábor Fonyódligeten, közvetlenül a Balaton partján fekszik.

Vajta: Fejér megye legdélibb települése. A község egyik legszebb látnivalója a Zichy-kastély, de különleges értéke az ásványi anyagokban gazdag hévízfürdő is.

Zánka: a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum a Balaton-felvidék festői környezetében fekszik. A tábor kikötővel és saját stranddal rendelkezik, amelyhez a kisgyermekek számára feltöltött strandterület is tartozik.

Zánka tábor erzsébet program

Címkék: Erzsébet program, újabb pályázatok, üdülés, tábor, szociális, gazdaság