96 millió forint európai uniós támogatással bővíti telephelyét Nagyatádon a Büttner Kft. - tájékoztatta a somogyi vállalkozás szerdán az MTI-t.

A bonyolult szerszámlapokat készítő kft. az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Programban közzétett kiírásra nyújtotta be pályázatát, amelyet a Regionális Operatív Program Irányító Hatósága támogatásra érdemesnek ítélt.

büttner kft. nagyatád

Az új munkahelyek létesítését is jelentő beruházás keretében - a legkorszerűbb építészeti, energetikai és környezetvédelmi technológiákat alkalmazásával - az év végéig elkészül egy 300 négyzetméter alapterületű, 25 tonnás híddaruval felszerelt marós csarnok, továbbá egy megközelítőleg 1600 négyzetméter alapterületű forgácsoló csarnok. A társaság a közleményben jelezte, hogy az eszközök egy részének beszerzésére további pályázati forrásokat kíván igénybe venni.

A támogatott beruházásnak köszönhetően a Büttner Kft. a jelenlegi 186 dolgozó munkahelyének megtartása mellett 2015 végéig 36 új munkahelyet létesít. Az utánpótlást jelentő szakképzett munkaerőt közös képzéssel a helyi Ady Endre Gimnázium és Szakközépiskolával együttműködve biztosítják.

Címkék: Büttner Kft., gépipari cég, Új Széchenyi Terv, pályázat, Nagyatád, gazdaság