Csaknem 450 millió forintból egy modern komplex egyetemi központ épül. A cél, hogy 2016-ra a kaposvári campus a régió egyik legfontosabb multifunkciónális kutató intézménye lehessen.

Agrár és élelmiszeripari tudásközpont épül a Kaposvári Egyetemen az Új Széchenyi Terv Operatív programjának segítségével. A modern laborépülett mellett a Művészeti karon egy audióvizuális stúdióhálózatot hoznak létre, továbbá a Kaposvári Egyetem Lovasakadémiáján a jövőben modern info-kommunikációs technológiákkal közvetítik a nemzetközi versenyeket.

A projekt költségeinek 95%-a uniós forrásból valósulhat meg, a Kaposvári Egyetem 5 %-os önrészt tesz hozza, a projekt teljes költségvetése 450 millió forint - tudtuk meg a projektvezetőtől, Polereczki Zsolttól.

A beruházással szeretnék, az egyetem kutatói, szolgáltatói, képzési infrastruktúráját a jelenleginél magasabb szintre fejleszteni.

- Célunk a térség gazdasági szereplőivel együtt egy olyan gazdaság létrehozása, ami 216-ra azt eredményezheti, hogy a  Kaposvári Egyetem egyike lehet a régió egyik legfontosabb intézményeinek - mondta a Kaposvári Egyetem rektora, Szávai Ferenc.

A beruházás május elsején indul és a tervek szerint év végére a hallgatók már birtokba vehetik az új létesítményeket.

Címkék: szávai ferenc, fejlődés, oktatás, egyetem, kaposvár, gazdaság