A korszerű, kétáramrendszerű mozdonyokból már a teljes 25 darabos sorozat szolgálatot teljesít, amely révén idén mintegy 350 millió forintnyi energiaköltséget takaríthat meg a nemzeti vasúttársaság.

TRAXX mozdony máv

A 25 darab kétáramnemű villamos mozdony üzembe állítása lehetővé teszi a határon túli, emelt sebességű minőségi távolsági személyvonatok, valamint tehervonatok továbbítását mozdonycsere nélkül. A TRAXX mozdonyok a régebbi mozdonyokkal összevetve alacsonyabb üzemeltetési költségeik révén jelentősen költséghatékonyabban üzemelnek. A TRAXX mozdonyok intenzívebb gyorsítóképességük révén összességében takarékosabb üzeműek, továbbá fékezéskor a keletkező elektromos energiát a felsővezeték-hálózatba táplálják vissza.

TRAXX mozdony máv villamos


A TRAXX mozdonyok jelenleg már Békéscsabán át Kürtösre, Székesfehérváron át Szombathelyre, valamint Debrecenen át Záhonyba is továbbítanak menetrend szerinti vonatokat. A TRAXX-ok elsősorban IC- és gyorsvonatokat továbbítanak, de emellett személyvonatokat és tehervonatokat is. A mozdonyok darabonkénti átlagos futásteljesítménye havi 22 500 km, a 25 darabból álló flotta ez idáig összesen több mint 2,8 millió kilométert tett meg - tájékoztatott közleményében a Máv Csoport.

Címkék: TRAXX, villamos, korszerű, mozdony, MÁV, gazdaság