Volt olyan, adószám nélküli kereskedő, akit egyáltalán nem zavart az akció, a mulasztás megállapítása után is folytatta tovább szabálytalan tevékenységét. Sőt, a másodszori ellenőrzése után sem hagyta abba az ajándéktárgyak értékesítését, mondván – „gyűjt a következő bírságra”.
Az ellenőrök munkáját nehezítette egy járókelő is, aki valószínűleg az ünnepi hangulat és az elfogyasztott lélekmelegítő hatására, minősíthetetlen hangnemben szidta a munkájukat végző ellenőröket. Miután haragját kiadta, dolga végeztével továbbállt.

Az ellenőrzések összesített eredményeképpen (nyugtaadás elmulasztása, adószám nélkül adóköteles tevékenység végzése, bejelentés nélküli foglalkoztatás) többszázezres büntetés kiszabására számíthatnak a vétkes adózók.

A pénzügyőrök futball klubok emblémáival, neveivel ellátott termékeket találtak egy elárusító helyen kifüggesztve.

Busójárás NAV 1

Az elárusító pult alól előkerült ugyanezen termékekből nagyobb mennyiség, melyek szemmel láthatóan hamisak: nem volt bennük semmilyen azonosításra alkalmas címke, bevarrás, méretezés, utasítás. A termékek eredetét, származását a helyszínen igazolni nem tudták. A több mint 100 darab termék összértéke közel 90ezer Ft. Az elkövető áru hamis megjelölése szabálysértés miatt több 10 ezer forint bírságra, valamint a hamis termékek elkobzására számíthat.

Busójárás NAV 3


Az ellenőrök lefoglaltak továbbá 30 liter rizsbort, amelynek származását a kereskedő nem tudta igazolni. Ugyanezen ellenőrzött nyugtát sem adott a jövedéki próbavásárlás során, így többszörös büntetés vár rá: a jövedéki törvénysértés miatt 150.000 Ft jövedéki bírság, míg a nyugtaadás elmulasztása miatt akár 1 millió forint bírság is kiszabható - tájékoztatott a NAV Baranya Megyei Adóigazgatósága.

Busójárás NAV 2

(fotók - NAV)

Címkék: busójárás, milliós, büntetés, NAV, ellenőrzés, gazdaság