- Előzetesen felkutattuk a belterületi és külterületi illegális hulladéklerakókat. Első körben mintegy kétszáz köbméter szemetet szeretnénk eltakarítani és egy tucat helyszínt rendbetenni – mondta szerda délelőtt sajtótájékoztatón Kaposvár alpolgármestere. Ezek a Csillag utca és a Nap utca vége, a Móricz Zsigmond utca, a Keskeny utca, a Szentpáli utca, a Körtönye utca, a Körtönye-Bükk, a Vadkörte utca vége, az Otelló utca, a Vörösbegy utca, a Birs utca és a Nádasdi utcában találhatóak.    

Tóth István hangsúlyozta: több szem többet lát, ezért ismét kérik a kaposváriakat: ha valahol útszéli szemétkupacot látnak, jelezzék azt a Városgondnokságon. - Ezek a szemétkupacok nemcsak a szemünket bántják, mert rontják a tájképet, hanem veszélyesek környezetünkre is. – tette hozzá.
Kaposvár a maximális összeget, kétmillió forintot nyert a célra a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán. Ebből a pénzből nemcsak az illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszedésére, kezelésére és ártalmatlanítása is futja - a hulladékot kézi és gépi rakodással különböző méretű konténerekbe gyűjtik és a KVG lerakójába szállítják – hanem az utánkövetésre is. A felszámolt lerakók helyszínét a kaposvári közterület-felügyelők fokozottan és rendszeresen ellenőrzik majd, a szabálytalankodók ellen pedig a legszigorúbb szabálysértési eljárást folytatják le.

Az említett helyszíneken főként kommunális szemetet találtunk – mondta Kaposvár alpolgármestere – ami azért is szomorú, mert a városban megvan rá a lehetőség, hogy a lakók a város szeméttelepére egy tonnányi szemetet igyenesen, akár részletekben is elvihessenek.

Címkék: illegális, konténer, Toponár, kamera, szemét, gazdaság