A 2012. évi költségvetési hiánycél teljesítése érdekében hozott határozat rendelkezik a kormányzati létszámcsökkentésről. Ennek értelmében országosan 6369 főt érintő álláshely szűnik meg a közszférában, mellyel újabb lépést tett a kormány az olcsóbb, egyben hatékonyabb államigazgatás irányába.

A Somogy Megyei Kormányhivatal kiemelt célkitűzése, hogy annyi ember dolgozzon a közigazgatásban, amennyire annak működtetésére ténylegesen szükség van. Az állampolgárok számára a létszámcsökkentés ügyeik intézésénél semmiféle hátránnyal nem jár. A Somogy Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek vezetői illetve a törzshivatal főosztályvezetői kapták feladatul, hogy a saját területükön az ellátandó feladatokra vonatkozóan hozzák meg döntésüket az ehhez mérten szükséges személyi állományról.

A Somogy Megyei Kormányhivatal létszámcsökkentése a meglévő 943-ból 94 státuszt érint. Ebből 50 alkalmazott kerül a kényszerű de szükséges intézkedések miatt elbocsátásra valamint 44 üres álláshely szűnik meg.

A Kormány haladéktalanul elindította a Karrier Híd Programot, melynek célja az elbocsátott alkalmazottaknak segítség nyújtása a mielőbbi, újbóli elhelyezkedés érdekében. Ez a cél az elbocsátásra került alkalmazottak magánszférában történő foglalkoztatásának támogatásával, és személyre szabott munkaerő-piaci szolgáltatások biztosításával kerül megvalósításra. A szolgáltatások igénybevétele önkéntes és ingyenes, a Program 2012. október 31-éig tart és legkésőbb február 29-éig lehet csatlakozni - tájékoztatott a Somogy Megyei Kormányhivatal.

Címkék: 94 ember, létszámcsökkentés, kormányhivatal, helyi, Somogy, gazdaság