Az önkormányzat azért volt kénytelen felbontani a kivitelezővel a szerződést, mert a cég ellen felszámolási eljárás indult. Napokon belül új közbeszerzési eljárást írnak ki. A beruházás első ütemének az eredeti tervek szerint 2010 nyarára kellett volna elkészülnie, amit később 2012 augusztusra módosítottak.

Nyáron még javában dolgoztak az építkezésen Fonyódon. A város történetének legnagyobb beruházása kezdődött akkor. Most viszont egy lelket sem találni ott.

Áll a munka 2011. decembere óta az egykori bíróság területén Fonyódon. 2012 augusztusára egy modern művelődési központnak és egy könyvtárnak kellene ott lennie.

Év végéig a szabadtéri színház alapjaival is végezniük kell. A kivitelező ellen azonban felszámolás indult.

fonyódi fejlesztés


A GeoÉpszer Kft. ügyvezető igazgatója, Magony Szilvia telefonon elmondta, hogy volt egy tartós autóbérleti szerződésük, annak kapcsán 130 ezer forint vitatott követelésük volt. Ami összeget kifizették, de sajnos a nyári szabadságolások miatt az ügyvédük elfelejtette a felszámolás leállítását.

Az önkormányzat ezután felmondta a szerződést.

A fonyódi polgármester azt mondja, hogy ha a szivattyú nem működne, beomlana az egész, tavasszal nem tudnák megcsinálni az alapot.

A szivattyút akkor is működtetni kell, ha áll az építkezés. Ez napi 40 ezer forintba kerül az önkormányzatnak.

- Felmondtuk a szerződéseket a kivitelezővel és a tegnapi napig a határidők és jogszerűség mellett vissza tudtuk venni az építési területet - mondta Fonyód polgármestere, Hidvégi József.

A szerdai képviselő testületi ülésen döntöttek arról, hogy napokon belül új, gyorsított közbeszerzést írnak ki és a tervek szerint január végén újraindulhat a városközpont fejlesztése.

Címkék: áll a munka, gazdaság, beruházás, fejlesztés, Fonyód, önkormányzat