Van olyan vállalkozás, amely ellen az utóbbi 3-4 évben több mint 30 végrehajtási eljárás is indult. A közzétett adatok szerint mintegy 6400 cég ellen indult végrehajtás. Ezzel szemben az adóhivatal több mint 10 ezerről számolt be.

A feketelista.hu adatai szerint csaknem 6400 cég áll, vagy állt adóvégrehajtás alatt a megyében. A listát készítők hivatalos, közérdekű adatokból dolgoztak, amelyeket többek között az adóhatóságtól kaptak. Öszesítésükben azt írják, hogy egy somogyi Kft. ellen indítottak a legtöbb alkalommal, 34-szer adóvégrehajtást. Az idézőjeles második helyen is kaposvári vállalkozás áll, 33 elmarasztalással. Mindezt 3-4 év alatt szedték össze a vállalkozások.

A feketelista.hu felelős szerkesztője, Stefán Balázs telefonon elmondta, hogy nem általában végrehajtásokról van szó, hanem kifejezetten adóvégrehajtásokról, tehát amit az APEH rendel el és ezek a cégközlönyben meg is jelennek. A másik része ezeknek a végrehajtásoknak, amelyek pedig az APEH.hu oldalán.

A megyei adóhivatal sajtószóvivője arról számolt be, hogy összesen 42 és fél ezer hátralékkal rendelkező magánszemélyt és gazdálkodó szervezetet tartanak nyilván Somogyban. Az elmaradások összege csaknem 8 milliárd forint.

- Az adóhivatal által foganatosított végrehajtási cselekmények száma nőtt a tavalyi évhez képest. Az adóhivatal által kibocsátott inkasszók 21%-kal, a munkabér letiltások 7%-kal, míg az ingófoglalás 25%-kal növekedett - mondta a NAV Somogy Megyei Kirendeltségének sajtószóvivője, Fülöp Eszter.

Több mint 10 ezer gazdálkodó szervezetnek van hátraléka Somogyban. 50 millió forint felleti tartozása 4 cégnek van. A legtöbb azonban az 50 ezer forint alattiból van. Megközelítőleg 5000 a számuk.

Címkék: feketelista, hátralék, adózás, végrehajtás, adóhivatal, gazdaság