Számítógépen rögzíti a könyvtár egyik dolgozója az új könyvek adatait. Az uniós pályázaton nyert több mint 92 millió forintból számítógépes ismeretet is tanultak a könyvtárosok. Az igazgató nő azt mondja; sok olyan célra is tudtak pénzt fordítani, amire egyébként nem tellett volna nekik.

A Megyei és Városi Könyvtár igazgatója, Köpflerné Szeles Judit elmondta: "Volt angol nyelvtanfolyam a könyvtárban, de ez csak a belső képzés. Ugyanakkor nagyon sok rendezvényt tartottunk, ami nagyon látványos volt a könyvtárban. Nagy neveket tudtunk meghívni, amire különben nem lett volna pénz, és hát tele volt a könyvtár."

A marcali könyvtár a pénznek köszönhetően rekordot is döntött.

"A "képzett emberért" címmel írták ki ezt a pályázatot. Ebből például fölvittünk 14 ezer újságcikket rekordként, amiből helytörténeti cikk adatbázist készítettünk a textlib rendszeünkre. Ez a helytörténeti kutatóknak nagy segítséget fog nyújtani" - tájékoztatott a marcali Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár igazgatója, Monostori Szilveszter.

A támogatásból a megye könyvtárai új számítógépes asztalokat és könyves polcokat is vettek, illetve új képzéseket is tudtak indítani.

Címkék: unió, könyvtár, pénz, támogatás, somogy, gazdaság