Jövőre 200 millió forinttal kevesebb önkormányzati tánogatást kap a Kapos Holding Zrt, a városi cégek működtetésére. A szolgáltatás minősége, mennyisége nem változhat, az ára nem nem emelkedhet, jelenette be Szita Károly a részvénytársaság mai sajtótájékoztatóján. A Kapos Holding Zrt. január elsejével kezdte meg működését.

9 gazdasági társaság tartozik a céghez. Ilyen például a távfűtést és melegvizet biztosító vagyonkezelő, a helyi buszközlekedést szolgáltató tömegközlekedési zrt, vagy a víz és csatornamű kft, a Kavíz. Az egységesítés mellett a legfontosabb lépések közé tartozott az, hogy közös ügyfélszolgálatot működtessenek. Itt eddig csaknem 12 ezren fordultak meg. Szita Károly szerint a holding az elvárásoknak megfelelően működik.

Szita Károly polgármester elmondta: "Úgy kell, hogy megtegye, hogy Magyarország egyik leghatékonyabb közszolgáltató rendszerét építse ki. A hatékonyság megnyilvánul abban is, hogy a következő esztendőtől már mintegy 200 millió forinttal kevesebb közforintot, közösségi pénzt kell adnunk a tagvállalatoknak támogatásként"

Jövőre is elvárás, hogy Kaposvár az ország egyik legolcsóbb városa legyen. A szemétszállításért a negyedik legkevesebb pénzt kell fizetni. 379 forint egy 120 literes edény ürítése. Az alacsony ivóvíz és csatorna díjakban is vezet Kaposvár 12 másik várost megelőzve. Az elővételben megvett buszjegyek ára is a legolcsóbbak közé tartozik. Az összvonalas bérletek árában az első harmadban van a város.

2012-ben alapvető cél, hogy a közszolgáltatások minőségét és mennyiségét fenntartsák - mondta a Kapos Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gombos Attila.

Jövőre a csatorna és vízszolgáltatást, illetve a szemétszállítást is át kell alakítani. A Holding feladata, hogy ezeket a szolgáltatásokat továbbra is önkormányzati kézben, és ezzel együtt jó áron tartsa.

Címkék: holding, olcsó, átalakul, kapos, kaposvár, gazdaság