A Dél-dunántúli Regionális Sertésprogram a háztáji és kisüzemi sertéstartást ösztönözné. A Kaposvári Egyetem szakmai koordinációjában és a Kometa 99 Zrt integrációjában megvalósuló elképzelés többfajta takarmányozási konstrukcióval illeszkedik az eltérő tartási körülményekhez, a folyamat végén pedig a Kometa 99 Zrt a felvásárlást is biztosítja. A kezdeményezés jól illeszkedik a kormány „Egy porta, egy koca” elnevezésű programjához is.

sertes


A Termékfejlesztési és Nyomonkövetési Kutató Központ világszínvonalú körülményekkel biztosítja, az állattenyésztési és takarmányozási kísérletek folytatását. Az itt nyerhető korszerű tudományos eredmények már a jövő sertéstenyésztését szolgálják majd. A nemrég elkészült központba
napokon belül megérkeznek az első sertések is, és annak ellenére hogy a kutatást szolgáló bázisról van szó, cél a nyereséges működtetés is. A működtetésre alakult konzorcium alapjait most rakják le a résztvevők. Az együttműködési szerződést december elsején írják alá. Ekkor mutatják be a kutató Központ működtetésére létrehozott konzorciumot is.

Címkék: vilászínvonalú, kutató, központ, egyetem, kaposvári, gazdaság