A határátkelő helyen, beléptetéskor elvégzett ügyfél regisztrációs szám ellenőrzése és gazdálkodói törzsadat egyeztetéskor állapították meg a határőrök, hogy a gazdálkodó adószámát felfüggesztették, és nagy összegű adóhátralékkal rendelkezik. Megállapították továbbá, hogy az érintett adósnál korábban már volt folyamatban végrehajtási eljárás.

A vámhatóság tájékoztatása alapján, és a nagy összegű hátralékra tekintettel, a somogyi adóhatóság végrehajtói az érintett határátkelő helyről az áruszállító kamiont az adós székhelyére kísérték.

A végrehajtók a helyszínen lefolytatott végrehajtáskor lefoglalták a rakományt, és az adós  nyilvántartott tartozása erejéig további tárgyi eszközeit is.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az eljárások hatékonyságához nagymértében hozzájárul a vám – és adóág szoros együttműködése, az információs csatornák kiépítése, a szervek közti kölcsönös tájékoztatás nyújtás, és a gyors reagálás is - tájékoztatta a Kapospontot a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Somogy Megyei Adóigazgatósága.



Címkék: értékű, szállítmány, kétmillió, vámosok, adóhivatal, forint, kamion, gazdaság