Egy uniós pályázatból összesen négy iskola nyert pénzt felújításra, 600 millió forint értékben. A kaposvári iparművészeti kapta a legtöbb pénzt.

Másfél éve így nézett ki a Zichy Szakközépiskola alagsora. Akkor elképzelhetetlennek tűnt még, hogy itt díszítőszobrász műhely lesz. Uniós forrásból azonban teljesen átalakult az egykori pince. Ma volt a műszaki átadás.

Az iskola nem rendelkezett szobrászműhellyel és egy alagsori részt alakítottak át, ezen kívül korszerűsítettük a fűtést, az ablakcserék is megtörténtek, több mint 90 nyílászárócsere történt az iskola épületében - mondta a Zichy Mihály Iparművészeti Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, Tamás Károly.

A 100 milliós forrásból a vizesblokkok is megújultak és lifttel is felszerelték az iskolát.

A szakképzés beindításával a gyerekeket segítik a pályaválasztásban, hogy egy jó körülmények között dolgozó, jó környezetbe tudjanak jönni és vigyék a hírét Kaposvár város önkormányzatának, aki ezt a fejlesztést jelentősen támogatta - árulta el a Kaposvári TISZK igazgatója, Horváth Zoltán.

Több mint 600 millió forintból újulhattak meg a Kaposvári TISZK intézményei. Az oktatási szervezethez két éve csatlakozó Zichy iparművészeti iskola ebből 120 milliót költhetett fejlesztésre.

Címkék: TISZK, zichy, iparművészeti, felújítás, iskola, gazdaság