Óvatosan, csak lépésben mer haladni ez az autós. Csúszik az út, mert nincs letakarítva. A közútkezelőnél már most elfogyott az idei védekezésre szánt összeg 60 százaléka. Ennek ellenére abban bíznak, hogy idén nem kell az előbb látott veszélyes helyzetekre számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Németh Zsolt elmondta: Éves szinten mintegy 270 millió ft áll rendelkezésünkre a téli védekezésre. Ennek jórészt már elköltöttük, mert január február, márciusban beavatkozni volt szükséges.

Ez a másfél milliós vonulási költség mellett mintegy 180 takarításra elég. A közút szerint ez fedezi a téli munkákat, mint az a több mint 5000 tonna só is, amelyet a somogyi utak szórására különítettek el.

hókotró


A rendőrség ettől függetlenül óvatosságra és figyelemre inti az autósokat. Hiába takarítják ugyanis az utakat, télen másképp kell vezetni.

A reggeli, kora reggeli  órákban a helyi lefagyások, illetve fagyások teszik veszélyessé. Ezért minden járművezetőt arra kérnek,hogy a megváltozott látási és út viszonyok miatt fokozott óvatossággal közlekedjenek - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Bíró Gábor.

A közútkezelő is arra kéri az autósokat, hogy figyelmesen közlekedjenek, hiszen ők műszaki segítségnyújtást nem tudnak adni, csak az utakat takarítják.

Címkék: hókotró, gépek, , útviszonyok, , gazdaság