A Magyar Tudomány Napján, november 3-án  Szekszárdon adták át a dél-dunántúli régió legjobb innovációinak ítélt szakmai díjait, melyeket a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség 2009-ben a kreativitás és az innováció éve alkalmából alapított. Az újszerű gondolkodás serkentését, és általa a régió gazdaságának fellendítését szolgáló elismerést idén is 6 + 1 kategóriában hirdették meg, a brüsszeli és a regionális célokban megfogalmazott területeken működő magánszemélyek - egyéni vállalkozók -, kis- és közép-, valamint nagyvállalatok részére.


A zsűri, melyet idén is kilenc ágazati szakember alkotott, minden kategóriában egy-egy pályaművet jelölt a Díjra. Döntésüket a pályaművek eredetisége, újszerűsége és innováció tartalma határozta meg, de emellett értékelték a pályázó által elért műszaki és gazdasági előnyöket is (pl.: a fejlesztés eredményeképp jelentkező árbevétel-növekményt, a nemzetközi piaci jelenlétet stb.). Hangsúlyos értékelési szempont volt a pályázók együttműködési készsége, a regionalitás elvének érvényesülése a partneri kapcsolatok kialakításában valamint a fejlesztés társadalmi hasznossága is.


Az egyedi tervezésű iparművészeti üvegalkotást és a díszpecséttel ellátott oklevelet 2011-ben kategóriánként a következők nyerték (Pénzjutalomban kizárólag az Innovatív - ifjúsági díj nyertese részesült.):
·    magán-, mikro- és kisvállalkozás kategóriában a HC Linear Műszaki Fejlesztő Kft. (Pécs), különdíjban részesült a MarkCon Kommunikációs Kft.(Pécs).
·    közép- és nagyvállalkozás kategóriában a Fabrostone Kft. (Paks), különdíjban részesült a DC Gépszer Kft. (Paks).
·    agrár és élelmiszeripari vállalkozás kategóriában a TegaVill Kft. (Komló), különdíjban részesült a szekszárdi telephellyel rendelkező Enviroinvest Környezetvédelmi és Biotechnológiai Zrt.
·    egészségipari vállalkozás kategóriában a Soft Flow Hungary Kutató Fejlesztő Kft. (Pécs)
·     innovatív-ifjúság kategóriában a díjban részesült Dr. Csanaky Katalin (Pécs), különdíjat kapott Köpenczei Gergő és Énekes Péter (Szekszárd).

·    kamarai díj kategóriában a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft.-nek (Nagyatád)
·   Életmû díjat kapott Dr. Katona Tamás János.

Címkék: Büttner, kamarai, Kft, díj, Somogy, gazdaság