Csaknem 60 millió forintot tudott fordítani az elmúlt évben temetői karbantartásásra, fejlesztésére a Somogy Temetkezési Kft. A lehetőségekhez mérten inkább a sírtkertek gondozása, renbentartása az elsődleges feladat. Egy-egy beruházást azonban végre tudtak hajtani.

A Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója, Puskás Béla elmondta: "Én azt látom, hogy ebben az évben egyre kevesebb összeg jutott szinte mindenütt a temetők fenntartására, fejlesztésére. Beruházásra szinte alig került sor. Ez azt is jelenti, hogy a szűkös anyagi forrásokból erre a területre még kevesebb jut."

Lélekharang


A Somogy Temetkezési Kft. által üzemeltetett 9 temetőre összesen 56 millió forint jutott. Toponáron például járdát raktak le, és a ravatalozó előtt teret burkolták díszkővel. A temetőben az újabb sírhelyek kialakítása érdekében rendezték a területet.

A kaposvári keleti temetőben mintegy három millió forint étékben parkosították a ravatalozó előtti teret és felállítottak egy lélekharangot, amelyet vasárnap szentelt fel Agg József prépost.

A lélekharangot az egyházi temetések alkalmával lehet igénybe venni.

Címkék: lélekharang, temető, költségvetés, felújítás, gazdaság, kaposvár