November 2-től igényelhető a 2011. év negyedik időszakára vonatkozó iskolatej-támogatás. A településeket adóbevételük és hátrányos helyzetük figyelembevételével a rendelet három csoportba sorolja, ami alapján 20, 50 vagy 100 százalékos támogatást kaphatnak az iskolatej programra. A program keretében a támogatás segítségével tanítási napokon 2,5 deciliter tejet, vagy azzal egyenértékű ízesített tejkészítményt vagy ömlesztett sajtot kaphatnak az óvodások, illetve az iskolások.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közleménye szerint; támogatás a 2011. szeptember 1. és 2011. október 31. közötti időszakban kiszállított tejtermékek után igényelhető. A támogatási kérelmet és ezzel egyidejűleg az adott időszakra vonatkozó számlák másolati példányait és azok összesítőjét az adott szállítási időszakot követő harmadik hónap utolsó napjáig kell benyújtani személyesen vagy postai úton a kérelmező székhelye szerint illetékes megyei MVH kirendeltséghez

A támogatás igénybevételéhez fontos tudni, hogy támogatási kérelmet csak a 44/2010. (XII. 22.) VM rendelet 5. §-a szerinti jóváhagyási kérelemmel rendelkező kérelmező nyújthat be. A jóváhagyással nem rendelkező kérelmezőnek az MVH közlemény 1. számú mellékletében közzétett jóváhagyási kérelmet kell benyújtania. A kérelmező köteles továbbá a megkötött szállítási szerződés másolati példányát a szállítási időszak kezdetét követő tizenöt napon belül, a szerződésmódosítás másolati példányát pedig a megkötésétől számított tizenöt napon belül benyújtani az MVH-hoz.

Forrás: Magyar Agrárkamara

Címkék: program, agrár, tej, iskola, gazdaság