Szinte még meg sem kötött a malter az egy hete lerakott alapkövön, de az ipari hűtőgyártással foglalkozó Cabero Kft. már keresi leendő dolgozóit. Czár Gábor már dolgozott a cég a mágocsi üzemében, mint minőségellenőr. "Egy nagyon biztos hátterű cég, és valahol nekem fontos az, hogy tudjam azt, hogy egy olyan munkahelyen dolgozhatok, ahol biztos az állásom 1 év múlva is, meg 5 év múlva is"- nyilatkozta Czár Gábor. A ma jelentkező több mint 100 álláskereső közül a heteken belül induló próbagyártáshoz kerestek dolgozókat.

"Az első lépéshez keresünk először is harminc - hozzávetőlegesen 30 - munkavállalót, akik tudnak ebben segíteni nekünk, akik betanulnak ebbe a technológiába és folyamatosan fejlesztjük felfele a létszámot" - mondta Pohóczky János, cégvezető, Cabero Kaposvár. Hozzátette: mindezt a jövőben is a munkaügyi központ segítségével teszik majd. "Nem lehet meghatározni azt, hogy hány kiválasztás lesz. Sok lesz! És a kiválasztásokon kívül is lesz napi-heti rendszeres kapcsolat a Munkaügyi Központ vezetése és a cég vezetése között" - mondta Szikra László, vezető, Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.

A meghallgatás után 30 embernek már biztos a munkája a cégnél. Terveik szerint a sorozatgyártás 8 hónap múlva kezdődhet meg Kaposváron. A jövőben a dolgozói létszámot 300-ra akarják bővíteni.

Címkék: Cabero, ipar, munkás, munkaügy, toborzás, gazdaság