250 komposztáló ládát osztottak ki Ordacsehiben. Zsuzsa néni itt született a településen. Örül az új kezdeményezésnek. "Tűzgyújtási tilalom van, sok fű, ág összegyűlik, amit nincs hova tenni, meg nem kell pétisót venni, hanem a növényekre el lehet használni" - mondta Kolip Józsefné. Egy másik helybéli ki is próbálta a komposztáló ládát. "Van a kertben mindenféle növény, gaz és remélem hasznát fogjuk venni" nyilatkozta Csutorás Margit.

Komposztáló gép

Az ordacsehi mintaprojektben a házi komposztálást népszerűsítik. Ezzel próbálják a lakókat a környezettudatos hulladékhasznosításra ösztönözni. Nem mellékesen pedig így a szemétdíjon is spórolni tudnak. "Nekünk nem kell ingatlanonként 3000 forintos költséget a lakosságra átruházni, mint a szomszéd településeken működik. Igyekszünk a lakosokat a költségek alól mentesíteni" - mondta Kiss Miklós, Ordacsehi polgármestere.

A kilenc milliós beruházáshoz csaknem 500 ezer forintos önrésszel kellett hozzájárulnia az önkormányzatnak. Az aprítógép a napokban érkezik Ordacsehibe.

Címkék: komposztáló, aprító, Ordacsehi, gép, önkormányzat, gazdaság