Csütörtökön, a beruházás projekt-nyitó ünnepségen dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere és Dr. Varga Ferenc, a kórház főigazgatója tartott tájékoztatót. Az egészségügyi intézmény hét épületszárnyában 1112 db nyílászárót cserélnek ki, hőszigetelnek 8000 négyzetméter homlokzatot és 6100 négyzetméter födémet. Korszerűsítik a fűtési rendszert is, a rossz műszaki állapotú radiátorok helyett 700 újat szerelnek fel. A felújítás a KEOP (Környezet és Energia Operatív Program) pályázati támogatásával zajlik, a pályázathoz szükséges 171
millió forintos önrészt a kórház saját forrásából biztosította. A bontással járó felújítás ellenére a gyógyító munka tovább zajlik az intézményben, a különböző osztályokat egyik helyről a másikra költöztetik.

A kórház évente átlagosan 100 millió forintot fordít az energiafogyasztásra, a projekt megvalósításának köszönhetően évente 30.5 milliós megtakarításra számítanak.

Az energiakorszerűsítés mellett - várhatóan 2012-ben - két további beruházás is elindul. Európai uniós támogatással egy új sürgősségi osztály létesül helikopter-leszálló állomással és a kórház belső struktúrája is átalakul.

 

Siófok kórház

Címkék: korszerűsítés, nyílászáró, csere, Siófok, kórház, gazdaság