A Dél-Dunántúl egyik legfontosabb természeti értéke a föld mélyéről, ásványi anyagokban bõvelkedõ gyógyvíz formájában tör elő. Az egyik legkülönlegesebb összetételű gyógyvíz köré épült fürdő Igalon, amelynek infrastruktúrája az elmúlt időszakban feledésbe merült. Az itt felfedezhetõ forrás gyógyhatása nemcsak itthonról, de külföldről is csábítja a gyógyulásban, regenerációban bízókat, ezért nélkülözhetetlen az intézmény ápolása, fejlesztése.

A fürdő látogatottságának folyamatos bővülése szükségessé tette a férőhely kapacitásának megnövelését, fedett gyógyfürdő, és a szolgáltatások wellness elemekkel bővítését.
A kapacitás növelése mellett a fejlesztés célja volt továbbá a gyógyászati részleg bővítése, segítve ezáltal  nemcsak a regenerációt, de az izületi bántalmakban, nőgyógyászati és gyomor panaszokban szenvedők gyógyulását is.

Magyarország a termál és a gyógyvizeivel európai vezetőszerepet tölthet be. Izland után itt található a legtőbb hőforrás, ezen belül pedig a Dunántúlon és Somogyban. Hogy ezeket az adottságokat ki tudjuk használni, a kormány szerint fejleszteni kell a meglévő fürdőket. Igalban ma egy fél milliárdos beruházás alapkövét rakták le.

Igal fürdő


A kellemes napsütésben még most is sokan választják a medencék adta felfrissülést. Eközben már nagyban dolgoznak a kivitelezők a bővítésen. A megyei közgyűlés elnöke azt mondta, a gazdaság húzóereje lehet a gyógyturizmus. "Ez lehet egy olyan termékünk, amivel talán esélyünk újra lesz arra, hogy Magyarország a többi nemzetet gazdasági értelemben is megelőzze" - mondta a Somogy Megyei közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila.

Az igaliak már évtizedek óta tudják milyen kincs bitrtokában vannak, meg sem akarnak állni a fejlesztéssel.

Igal polgármestere, Varjú László elmondta: nem titkolt vágya, hogy a fürdő elkészülte után, egy gyógyszálló megvalósítása van tervbe végve.

A kivitelezés már augusztus 23-án elkezdődött. 2 ezer négyzetméterrel bővül a fürdő hasznos területe. Helyet fog kapni a négy darab gyógymedence és két darab 500 férőhelyes öltöző - mondta a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója, Peresztegi Imre.

A fürdőt ünnepélyesen 2011. szeptember 14-én adják át - tájékoztatta a Kapospontot a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója, Dr. Farkas Tibor.

Címkék: gyógyfürdő, regionális, Igal, felújítás, Somogy, gazdaság