Dobi István szakszervezeti vezető közleményében azt írta: a tiltakozást - amire már csaknem 100 munkavállaló jelezte részvételi szándékát, „a vezérigazgató a mai napon részünkre megküldött válaszlevelében megtiltotta". Állításának alátámasztására idézett a társaság vezérigazgatójának leveléből, amely arra hívta fel a szakszervezet figyelmét: az engedély ellenére esetleg megtartott tüntetés „jogellenes cselekménynek minősülne, amelynek minden lehetséges következményével a résztvevőknek számolniuk kell".

„A vezérigazgatói levélből idézett rész egyértelműen, a demonstrációban résztvevő munkavállalók munkaviszonyát is érintő munkáltatói intézkedést helyezett kilátásba" - fogalmazott a KVASZ elnöke, hozzátéve: ezért - „figyelembe véve a munkáltató fenyegetését" - a demonstrációt nem tartják meg. Ez azonban nem akadályozza meg a szakszervezeti tömörülést abban, hogy együtt készítse el közös petícióját - tudatta Dobi István.

Tájékoztatott arról, hogy a petíciót augusztus 30-án, az aznapra összehívott Felügyelő Bizottsági ülés előtt átadják a testület elnökének, az ülésen pedig a bizottságban részvevő két munkavállalói képviselő tájékoztatja a testület tagjait a Kapos Volánnál kialakult helyzetről. Egyben kérik, hogy az FB kezdeményezze Gál Zoltán vezérigazgató felmentését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél.

A Kapos Volán Zrt. vezérigazgatója, Gál zoltán megkeresésünkre tudatta: valóban nem járult hozzá a demonstráció munkaidőben és a munkahelyen történő megtartásához, tekintettel arra, hogy a társaság nem rendelkezik megfelelő eszközökkel egy tiltakozás zavarmentes lebonyolításához. A szakszervezetnek megvannak az Mt. és a jogszabályok által biztosított eszközei véleménye kifejezésére. A vezérigazgató arra kérte a szakszervezetet, hogy ezekkel a lehetőségekkel éljen - áll a Kapos Volán Zrt. közleményében.  

Mint arról korábban hírt adtunk: a Kapos Volán Autóbusz-közlekedési Szakszervezet a demonstrációval a bércsökkenést eredményező kollektív szerződés módosítása és a tervezett leépítés ellen akart tiltakozni, egyúttal a társaság vezérigazgatója felmentésének kezdeményezését kérni az FB-től.

Címkék: tiltakozás, Volán, demonstráció, Kapos, Somogy, gazdaság