Én azt gondolom, hogy a nagybajomi sportélet az meghatározó. Megyén belül is és országos szinten is - mondja Nagybajom polgármestere,  Czeferner Józsefné.

Szükség volt sportcsarnokra Nagybajomban a polgármester szerint, de nem ilyen áron. Már az építkezés elején úgy gondolta, hogy az 1 milliárdos beruházás túl drága Nagybajomnak.

Azt mondtam, hogy ezt a szerződést így nem szabad megkötni. De ugye egy képviselőtestület több tagból áll, a többiek megszavazták, így a beruházás el is készült. Nagybajomnak ez nagyon nagy. Később sem fogja tudni kihasználni - teszi hozzá a nagybajomi polgármesterasszony.

nagybajom_sportcsarnok_belső

Havonta csaknem 5 és fél millió forintos bérleti díjat kellene fizetniük, de jelentős elmaradásuk van. A csurgói önkormányzat is hasonló helyzetben van. A sportcsarnokot 2008-ban adták át, akkor még jó ötletnek tűnt az, hogy magánpénzből építik, amit az önkormányzat részletekben törleszt. 20 éven át évente több mint 50 millió forintjába kerülne a városnak a létesítmény. Az elmúlt években ebből 120 milliót fizettek ki és 50 milliós tartozást halmoztak fel. Füstös János szerint nagy segítség lenne, ha az állami tulajdonba kerülne a sportcsarnok, ők pedig a működtetés költségeit fizetnék.

Az sem lesz kis dolog, tehát az is azért havi szinten én azt gondolom, hogy milliós költség lesz, de még így is abban bízunk, hogy ez körülbelül, hogyha ezt a dolgot sikerülne elérni és megvalósítani, akkor nagyságrendileg olyan 35-40 milliós megtakarítást jelentene ez a városi költségvetés számára éves szinten - mondja Csurgó polgármestere, Füstös János.

Már a holnapi tárgyalásra készülnek a polgármesterek. Bíznak benne, hogy számukra kedvező döntés születik, hiszen a vizsgálatok alapján az állam is kedvezőtlennek találja a megkötött szerződéseket, ezért év végéig visszavásárolnák az összes ilyen ingatlant.

Címkék: ppp, csurgo, nagybajom, hitel, gazdaság, somogy