A magánszemélyeknek és az egyéni vállalkozóknak pedig 2011. október 28-ig folyamatosan küldi a hivatal a folyószámla-kivonatokat. Azok számíthatnak erre, akiknek az adószámlája 1.000 forintot meghaladó tartozást vagy túlfizetést mutat.

Az állami adóhatóság – jogszabályi előírás alapján – a folyószámla egyenlegéről, továbbá amennyiben késedelmi pótlék felszámításával érintett, annak összegéről, részletezéséről és levezetéséről évente egyszer értesíti azon adózókat, akiknek az adószámlája 1.000 forintot meghaladó tartozást vagy túlfizetést mutat.

Nem kapnak értesítőt az elektronikus bevallók. Elektronikus bevallóknak azokat az adózókat tekintjük, akik 2011. január 1. és 2011. június 15. között törvényi alapon vagy önkéntesen küldtek be elektronikus úton bármilyen bevallást, vagy adatszolgáltatást. Ezen adózók várhatóan 2011. augusztus elejétől elektronikus úton tekinthetik meg a 2010. évi folyószámla-kivonatukat és késedelmi pótléklevezetésüket.

A dél-dunántúli régióban 120 ezer adózó kap folyószámla kivonatot az adóhivataltól. Baranyában 50 ezren, Somogyban 43 ezren és Tolnában 27 ezren érintettek valamilyen folyószámla eltéréssel. A kiküldésre kerülő kivonatok 98 százalékát magánszemélyek és egyéni vállalkozók fogják megkapni.

Augusztus elejéig a régióban több mint 25 ezer magánszemély kapta kézhez a folyószámla kivonatot és 46 ezer adózó elektronikusan tekintheti meg az elszámolást.

A kézhez vett kivonatot érdemes alaposan áttanulmányozni, a tájékoztatót elolvasni. Az észrevételeket meg lehet tenni személyesen az ügyfélszolgálatokon, telefonon az ügyintéző contact centerben (ÜCC), a 06 40/20-21-22-es telefonszámon, és írásban, levélben vagy a hivatal honlapjára kihelyezésre került észrevétel nyomtatványon.

Címkék: régió, folyószámla, értesítő, adóhivatal, gazdaság, Somogy