Munkahelyteremtő ágazattá kell tenni a turizmust Kaposváron - ez a gondolat vezette a város vezetőit, amikor hosszas előkészületek után 2009 márciusában elkezdődött a városi fürdő átépítése.
- Olyan beruházásokra, attrakciókra van szükség, amelyekkel ide csábíthatjuk a vendégeket. Ha több turista érkezik Kaposvárra, akkor növekszik a kereskedők bevétele, a jobban működő vállalkozások pedig több adót fizetnek be a város kasszájába - mondta Szita Károly. A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal, támogatásukkal hozzájárultak a 21. századi igényeknek megfelelő létesítmény megépítéséhez. Mint mondta: a kaposváriaknak is megjár az a színvonal, ami a tőlünk nyugatabbra fekvő országok polgárainak természetes.

fürdő


A pihenést, a sportolást, a szórakozást és az egészségmegőrzést szolgáló fürdőben kilenc új medence - köztük termál-, víz alatti gyógytorna-, súlyfürdő- és terápiás medence is - is épült. A Virágfürdő medencéivel együtt így összesen 18 medence várja a látogatókat.
- Az a célunk, hogy a vendégeink jól érezzék magukat. Egy olyan fürdőt üzemeltetünk, ahol mind a fiatalok, mind a kisgyermekes családok, mind pedig a gyógyulni vágyó, idősebb generáció egyaránt megtalálhatja a számára leginkább megfelelő kikapcsolódást - ígérte Frank József, a fürdő vezetője.

A fedett fürdőben sportszerbolt, újságárus, trafik, büfé, kozmetika, fodrász és fitneszterem is működik. A Virágfürdő területén melegkonyhás önkiszolgáló étterem, valamint lángossütő, pizzéria, fagylaltozó várja a vendégeket. A fürdő előtt kamerával őrzött parkolókban tehetik le autójukat a vendégek. Az élményfürdőbe érkező kisgyermekek részére egy 30 cm mélységű, 33 fokos vízzel feltöltött, árnyékolóval ellátott pancsolót alakított ki a város.

A beruházás az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Nézze meg videónkat:

 

 

Olvassa el kapcsolódó anyagainkat:

Teljes az élmény a Kaposvári fürdőben

Veszteséges: Kevesebb a fürdőző a rossz idő miatt

Újraélesztő készülék a városi fürdőnek

Ezrek hűsöltek a Virágfürdőben

Címkék: megnyílt, strand, fürdő, virágfürdő, gazdaság, kaposvár