Az ellenőrök a nyugtaadást, a szabályszerű foglalkoztatást és működést, valamint az árueredetet vizsgálták. A nyugta ellenőrzések alkalmával 10 esetben nem állítottak ki bizonylatot, 14 esetben nem jelentették be az alkalmazottakat, valamint késedelmes bejelentéseket is rögzítettek a revizorok.

A bírságok kiszabása mellett, üzletlezárásra és tevékenység felfüggesztésére is sor került. Volt olyan vállalkozó aki idén már harmadszor felejtett el nyugtát adni az ellenőröknek, ezért őt 30 napos elzárással sújtották.

A revizorok nem csak strandokat, rendezvényeket, diszkókat és szórakozóhyelyeket, hanem mutatványosokat, élményparkokat, műkörmösöket, fodrászokat és szoláriumokat ellenőriztek.

apeh ellenőzés


A szórakozóhelyek vizsgálatai alapján kijelenthető, hogy a munkavállalók bejelentése viszonylag rendben megtörtént, de nyugtát többen nem adtak. Egy mutatványos például egyáltalán nem állított ki nyugtát az egyik nap. Ugyanez a kft nem jelentette be a két alkalmazottját sem. Neki abba kellett hagynia a tevékenységét és bírság kiszabására került sor.

A szépészeti szolgáltatások vizsgálata során, jelentős mulasztásokat tártak fel a revizorok. A legtöbben nem adtak nyugtát, de előfordult olyan is hogy adószám nélkül dolgozott a "vállalkozó". Gyakran előfordult, hogy tevékenységükhöz kapcsolódó termékeket értékesítettek. Ebben az esetben viszont már nem volt elég a kézi nyugta kibocsátása és kötelező a pénztárgép használata

Címkék: apeh, nyugta, balaton, ellenőrzés, munka, gazdaság