Kaposváron az 1967-es Termálfürdő avatáson a gyerekek örömmel ugrottak fejest a medencébe és a pancsolás már akkoriban is nagy élményt jelentett. Ekkor indult el a somogyi megyeszékhely a gyógyturizmus útján.
Most 44 évvel később már minden részlege látogatható. A fedett gyógy-és élményfürdő, amit talán a legtöbben vártak, valamint a gyerekmedencét és a csúszdát.

Az uszoda, a wellness és a gyógyászati részleg után ünnepélyesen is átadják a fedett élményfürdőt. Pénteken a Virágfürdőbe váltott belépővel az élményfürdőbe is betérhetnek. A 3,5 milliárdos komplex egészségturisztikai fejlesztést közelről is láthatják.

- Úgymond a régi termál, ahogy a kaposváriak ismerik, illetve a fedett élményfürdő, amivel kapcsolatban a legnagyobb a várakozásunk. Nagy munka, de az elmúlt heti esős időjárás roppant rávilágított számunkra, hogy mennyire fontos a fedett fürdő - mondja a Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő igazgatója, Frank József

Az új létesítmény az egész Dunántúl nemzetközi gyógyturizmusában szerepet kaphat.

Alapvető stratégiai cél volt, amikor eldöntöttük a fejlesztést, hogy komplex szolgáltatást nyújtson, elfogadható áron, különleges elemekkel és minél több szolgáltatással, amiben nagyon sok különlegesség legyen - mondja Kaposvár alpolgármestere, Tóth István.

Így a fiatalok, a kisgyerekes családok és a gyógyulni vágyó idősebb korosztály is megtalálhatja a számára leginkább megfelelő vizes kikapcsolódást.

Címkék: Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő, gyógyászati részleg, wellness, átadás, felújítás, gazdaság