A jelenlegi törvények alapján a Kormányhivatal csak felszólítani tudja a közutak kezelőit a hiányosságok kijavítására. Az említett kereszteződésben lévő meghibásodás megszüntetése érdekében a SMKH Közlekedési Felügyelősége a bejelentést továbbította az útszakasz kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatósága felé.

A Kormányhivatal arra kérte a közút kezelőjét, hogy a hibát javítsák ki, valamint vizsgálják meg az adott forgalmi csomópontban azt is, hogy az előírásoknak megfelelően a rálátási háromszög kellően biztosítva van-e.

A Somogy Megyei Kormányhivatal június 23-án felhívással fordult a megyei lakosság felé, kérve, hogy egy hónapon keresztül jelezzék a közlekedés szempontjából veszélyesnek ítélt somogyi helyszíneket.

A beérkezett bejelentések feldolgozása folyamatban van, a Somogy Megyei Kormányhivatal pedig törvénymódosítási javaslattal fog élni annak érdekében, hogy a Közlekedési Felügyelet hatósági eszközöket is igénybe vehessen a közlekedés biztonságát veszélyeztető helyzetek mielőbbi megszüntetése érdekében, tájékoztatott Juhász Tibor Somogy megyei kormánymegbízott.

Címkék: bejelentések, Kormányhivatal, jelzőlámpa, közlekedés, Somogy, gazdaság