Olajozottan megy a munka a Lakics Kft-ben. 15 ezer négyzetméteren a legkorszerűbb gépeken, évente több mint 5 ezer generátort gyártanak szélerőművekhez. A világ minden pontjára szállítanak. Még az angol haditengerészet is tőlük rendel. A cég 600 millió forintos uniós támogatással valósította meg ezt az üzemet. Azóta is folyamatosan fejlesztenek. A létszámukat is egyre növelik.  

Nagyon sok gazdasági, szakmai és mindenféle más előnyei vannak. Ha csak azt mondom, hogy jelentősen több adóbevétel-növekedés várható a város felé, és az adóhatóság felé. Sokkal több és korszerűbb terméket tudunk gyártani - mondja a Lakics gépgyártó Kft. ügyvezetője, Lakics László.

cégek


A jövőben egy újabb területen acélcentrumot hoznának létre, szintén uniós támogatással.

Az operatív program keretében valósult meg Kaposvár turisztikai fejlesztése is, több mint 1 milliárd forintból. A fürdő és a desedai központ kialakítása is része a pályázatnak. Ahogy a városrehabilitáció is. Somogyban a benyújtott félezer pályázat felét támogatták, több mint 40 milliárd forinttal. Ezzel a régió uniós forrásának 37%-át szerezte meg. 2013-ig még jelentős uniós forrásokra lehet pályázni.  

A régió vonatkozásában mintegy 47 milliárd forint áll rendelkezésre, hogy az 5 prioritásban ezeket a pályázóknak szétosszuk. Ezek a gazdaságfejlesztés, a turizmus, a közszolgáltatások fejlesztése, a közlekedés javítása és a humán szolgáltatások - mondja a Dél- Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, igazgatója Dr. Farkas Tibor.

A 2013 utáni fejlesztési irányokat még ezután határozza meg az unió. Az azonban már biztos, hogy vissza nem térítendő támogatás kevesebb lesz, visszatérítendő pedig több.

Címkék: úniós forrás, lakics kft, operatív program, somogy, támogatás, gazdaság