A társaság véleménye szerint, mivel a Kapos Volán Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (KVASZ) az utóbbi időben a Kapos Volán Zrt. ellen indított minden keresetét elvesztette, áthelyezte a szakszervezet és a munkáltató közötti jogvitákat a média színterére.
A KVASZ-nak tudomásul kell vennie, hogy neki is viselnie kell az egész társaságot érintő költségcsökkentő intézkedések terhét, és a Kapos Volán Zrt.-nek nem áll módjában az Mt. és a Kollektív Szerződés által előírt mérték feletti költséget felvállalni a szakszervezetek érdekében.

A két fél közötti jogvita kiindulását nem a Kapos Volán Zrt. intézkedései kezdeményezték, hanem a KVASZ azon határozata, önmagát jogellenesen a Közúti Közlekedési Szakszervezet jogutódjának tekintette, és így folytatta tevékenységét. Ezt a tényt a Bíróság 2010. évben hozott ítélete, melyet a másodfokú Bíróság 2011. évben jogerősen jóváhagyott, is alátámasztotta.

Volán-2


Ez a Kapos Volán Zrt.-t, melynek nem állt és nem áll szándékában beleavatkozni a szakszervezetek belügyeibe, nehéz jogi helyzetbe hozta. A helyzet jogi megoldását kifogásolta az egész folyamatot elindító KVASZ. Amennyiben jogellenesnek érzi a munkáltató magatartását, forduljon Bírósághoz, annak döntése mindkét félre kötelező érvényű lesz, mivel a Kollektív Szerződés és a Munka Törvénykönyv értelmezésének nem a média a területe, hanem a Munkaügyi Bíróság.

 

A Kapos Volán Zrt. minden esetben végrehajtotta a részére jogszabályban előírtakat és a Bíróságok jogerős döntéseit, és így fog cselekedni a jövőben is. A társaságnak nem állt és nem áll szándékában akadályozni, illetve ellehetetleníteni a jogszerűen működő szakszervezetek munkáját.

Címkék: sajtóközlemény, jogutód, KVASZ, Kapos Volán, bíróság, gazdaság