Ezeket a fotókat a Kőrösi Csoma Sándor utcából küldte egy nézőnk.

fa

Nehezményezi, hogy az áramszolgáltató sorra csonkította az utca fáit. Két fenyő ágát annyira levágták, hogy nem lehetett ráismerni. Ráadásul nem is csak utcafronton dolgoztak, hanem átnyúltak a kerítésen belül is.

fa

Nézőnk fotói!

Az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense, Varga Ivett azt mondja: a fák túlnőtték a villanyvezetéket. A törvény szerint a tulajdonos dolga lett volna levágni. 1 méterre a vezetéktől tisztán kell tartani a területet.  A sajtóreferens szerint fontos tudni, hogy nem csak a szolgáltatatásban tudnak szünetet okozni ezek a vezeték közé benőtt faágak, hanem emberi életek is múlhatnak a nem megfelelően gondozott fákon. A Kőrösi Csoma Sándor utcában műszaki biztonsági okokból kellett beavatkozniuk. A fenyőfák teljesen körbenőtték a vezetékeket. Mivel a ház lakatlan volt, ezért nem volt kivel egyeztetni. Ráadásul amíg dolgoztak, nem volt áram az utcában. Ha mindenkihez ismét visszajönnek, akkor folyamatos az áramszünet. Egyezeztenek a tulajdonossal. ha kérik, tövestől kiszedik a fenyőfát, amit nem lehet a többi fához hasonlóan ágmetszéssel csonkítani.
Egyre többször kell beavatkozniuk. Évente csak Somogyban a gallyazás több mint 100 millió forintos plusz költséget jelent az áramszolgáltatónak. Azt mondják: ezt a pénzt fejlesztésre is fordíthatnák.

Címkék: Kőrösi, gallyazás eon, Sándot, Csoma, utca, gazdaság