Július 5-én, kedden nyit a kaposvári nagypiac. A régiós szinten is egyedülállóan korszerű csarnokban több mint harminc üzlet lesz, a külső, fedett részen pedig kétszáz termelő árulhatja majd portékáját.

9.jpg

A vásárlók számára egy kétszintes, 160 férőhelyes parkolót alakított ki a város. A 1300 négyzetméteres épületben négy lift is segíti majd a közlekedést. A piacon nyit ki majd a Kaposvári Élelmiszerek boltja is. A város itt biztonságos és közvetlen értékesítési lehetőséget biztosít a helyi termelőknek, akik kaposvári kenyeret, tejet, húst és mézet is árulnak majd.

7.jpg

Megnyílik a Kaposvári Áruk Boltja, ahol a környéken termelt garantáltan egészséges termékeket vásárolhatnak az ide betérők.

2.jpg

A beruházásnak ez a része 960 millió forintba kerül, melyet teljes egészében a város finanszíroz. A részleteket ma sajtóbejáráson ismertették.
- A régi piacon jelenleg üzletet bérlők teljes mértékben átköltöznek ide az új helyre - tájékoztatta a Kapospontot Gonda László, a Kaposvári Nagypiac Kft. ügyvezető igazgatója. - A piac köré épített térburkolatos területre pedig a zöldség-gyümölcs árusok, virágárusok, palántások települnek át, azok, akik eddig szabadtéren is árultak.

8.jpg

5.jpg

1.jpg

A régi piac területét az új vásárcsarnok felavatását követően újítja fel a város, amely előreláthatólag mintegy 400 millió forintba kerül majd.

- Azt látom a pályázatok benyújtása, elbírálása, üteme miatt, hogy ez a munka a jövő évre áthúzódik. Úgy gondolom, hogy jövő nyárra a teljes ütem komplett kész lesz - mondta az újságíróknak Tóth István, Kaposvár alpolgármestere.

Az új vásárcsarnokot egy hét múlva, kedden délelőtt fél tízkor adják át ünnepélyesen a kaposváriaknak és a környékbelieknek. Kedden és pénteken hosszabbított nyitva tartással, délután 5 óráig várják majd a vásárlókat.  

Címkék: 960 millió forint, július 5, nyitás, piac, kaposvár, gazdaság