Beilleszti a tanórai keretek közé az úszásoktatást az általános iskolások számára Kaposvár - jelentette be Szita Károly polgármester, a megelőzést és egészséges életmódot népszerűsítő konferencián.

Az eseményen résztvevő Szócska Miklós egészségügyi államtitkár olyan követendő példának nevezte a lépést, amelyet érdemes követnie minden hazai városnak. Elismerően szólt a fürdőfejlesztésről is. Álláspontja szerint csak következetes és szívós munkával, minőségi szolgáltatásokkal lehet a gyógyturizmus piacára betörni, s Kaposváron mindez adott lesz.
- A betegségek legyőzhetők! Ehhez azonban olyan következetes szűrőprogramok szervezésére van szükség, amelyek lehetővé teszik, hogy időben lépjünk még egy-egy betegség kialakulása előtt. Az uniós programoknak pedig olyan célokat kell támogatniuk egészségturisztika területén, amelyek valóban az egészség megőrzését célozzák - mondta az egészségügyi államtitkár.

Szita Károly elmondta, hogy a városi fürdő felújításánál és bővítésénél azt tartották szem előtt, hogy olyan beruházást hajtsanak végre, amely munkahelyeket teremt Kaposváron, és emellett hozzájárul a város  és környéke lakosságának egészség-megőrzéséhez.
- Bízunk benne, hogy a komplex gyógyászati és wellness szolgáltatást nyújtó fürdőnk meghatározó szereplője lesz a hazai gyógyturizmusnak és sokakat vonz majd a városunkba - tette hozzá a polgármester.

Címkék: úszásoktatás, városi fürdő, tanóra, ingyenes, Szita Károly, gazdaság