Elkezdődik az árok, aztán a híd alatt már nem folytatódik Tengődön. A településen élők attól tartanak a csapadék a házak felé folyik majd. Proksa József jelentette az esetet a katasztrófavédelemnek. Nem érti, hogy miért kellett az utca egyik oldalán betemetni a vízelevezető árkokat. Ráadául pont azon az oldalon, ahol a fizika törvénye szerint gyorsabban folyna le a hegyről a csapadék, tette hozzá. Azt mondja: a kerítés magasság lejjebb van, mint az árok magassága, azt gondolja fennáll a veszélye annak, hogy a kertekbe is bemegy a víz ezen a részen.

Tengőd

Az itt élők tartanak is ettől. A tengődi Csicsman Imre szerint úgy érezzük magunkat, mint az ürgék kiöntés előtt, mert hasonló a helyzet. Ránk vezetik a vizet. Ránk is meg az útra is. Hegynek nem fog átfolyni a víz itt az úton bejön ide. A szomszédot már háromszor kellett menteni, mert a lakását elöntötte a víz és így hogy betemették az árkokat, ez még sűrűbben előfordul.


Úgy tudja: a betemetett árkok helyén parkolókót akar építeni az önkormányzat.  
A Kapospont szerette volna az ügyben Tengőd polgármesterét is megkérdezni, ő azonban nem akart kamera elé állni. A katasztrófavédelem szakemberei megvizsgálták a helyszínt és átadták az ügyet a megfelelő hatóságnak. Az eset nem egyedi.


A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnoka, Heizler György azt mondja: az utóbbi időben egyre gyakoribb az árkok betemetése. Ez elég komoly problémát okoz az esős időszakban. Ez egy szerencsétlen tendencia, amit azt gonolom, hogy a lakosság védelme érdekében meg kéne akadályozni - tette hozzá a parancsnok.
A hatóság napokon belül dönthet, a tengődi  árok ügyében. Ha kell, kötelezhetik az önkormányzatot az árok kiásására.  




Címkék: tengőd, temetés, árok, polgármester, víz, gazdaság