Alig látni mozgást ebben a szennai gyárban. A dolgozókat kényszerszabadságra küldték. A múlt héten elzárta a gázt a szolgáltató a tartozások miatt .    

A Kapospont úgy tudja: a cég jelentős összeggel tartozik az áramszolgáltatónak is. Az elmúlt napokban korlátozták is az áramfogyasztásukat.

A cég vezetését hiába kerestük napok óta.

A kft. nemcsak a szolgáltatóknak, hanem az önkormányzatnak is több százezer forinttal tartozik - mondja a polgármester. Ez jelentős problémát okoz a falu működésében.

Salamon Gyula Szenna polgármestere szerint: ez nagyon nagy probléma a szennai költésgvetésben, mert a legnagyobb iparűzési adóbevételünk. Ezt, ugye, beterveztük, és az iskolánkat és a működtetésünket veszélyeztetui.
Még a költségvetésüket is át kellett ütemezni. Az E-on adatai szerint több milliárd a régióban a közületek kintlevősége. A tapasztalataik szerint egyre nehezebben fizetik a cégek a gáz- és áramszámláikat. A 3 hónapnál régebbi tartozókat kikötik a rendszerből.  A Kavíz Kaposváron és  környékén már 30 vállalkozásnak korlátozta a vízfogyasztását tartozás miatt.
Ők összesen 10 millió forintot nem fizettek be.
Az igazgató azt mondja: egy új szerződéstípust vezetnének be a vállalkozásoknak.   
Gondokodik azon a társaság, megkeresve a jogi lehetőségeket, hogy az újonnan kötött szerződéseknél már egy olyan kauciót kérnénk el, ami ezeket a problémákat tudná kezelni mondja  a Kaposvári Vízművek ügyvezető Ift Mikós

A vállalkozók országos szövetségének somogyi elnöke szerint
a gazdasági válság egyik kísérőjelensége a közüzemi tartozás.  

Magyarországon egy nagyon komoly, elhúzódó, mély erkölcsi válság van. Ez azt jelenti, hogy nem tartjuk be az egymásnak tett ígérteinket, sem szóban, sem írásban. A szerződéseket kidobhatjuk az ablakon, mert azoknak semmi értelme.
Hozzátette: az államnak segítenie kellene a szerződések betartatását nyilatkozta a  Vállalkozók Országos Szövetségenek megyei elnöke, Daxner Gábor.

Címkék: szenna pack, pénzprobléma, szenna, somogy, kaposvár, gazdaság